Skip to content

Messukeskus 100 -julistekilpailu on päättynyt!

Messujen sadan tapahtumavuoden aikana on nähty huikeaa julistetaidetta, jolla on viestitty tapahtumista jo 1920-luvulla. Suomen Messujen ja Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafian julistekilpailussa tehtävänä oli suunnitella juliste Suomen Messujen 100-vuotisjuhlan teeman, Unohtumaton alku unelmille, innoittamana. Tarkoituksena on myös kertoa sanallisesti muutamalla lauseella tarina julisteen taustalla.

Kilpailun tulokset julkistetaan Habitaressa 11.9.2019, ja kymmenen finalistityön pop up -näyttely on esillä Habitaressa 11.–15.9.2019. Voittajalle on luvassa 3000 euron rahapalkinto.

Kilpailun 10 finalistityötä ovat tuomariston valitsemat. Tuomariston jäsenet olivat: graafinen suunnittelija Timo Berry, Suomen Messujen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue, Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna ja graafinen suunnittelija Antti Uotila. Kaikille avoimessa yleisöäänestyksessä valitaan yleisön suosikki.

Äänestäneiden kesken arvotaan 5 kahden lipun pakettia Habitareen.

 

Lue lisää:

https://habitare.messukeskus.com/nayttelyt/julistekilpailu/

 

 

Jacob Stewart

Punainen nauha

Tarina julisteen taustalla:

Julisteen innoittajana olivat unelmat, elämykset ja ideat, joita messuilta saa. Lisäksi nauhalla viitataan juhliin ja tapahtumiin, uuden alkuun, toisen päättymiseen ja jatkuvaan seikkailuun. Teknisesti siinä on otettu huomioon animoitavuus liikkuvaksi julisteeksi ja muutenkin taipuu helposti moneen eri formaattiin.

Äänestä

 

 

 

Veera Kesänen

Ilo

Tarina julisteen taustalla:

Messukeskuksessa ollessani vahvin tunteeni on ilo. Mielestäni parasta messuilla on uuden kokeminen, yllättynyt mieli ja innostunut olotila. Halusin luoda väreillä ja ilahtuneella suulla kyseistä tunnelmaa julisteeseeni.

Äänestä

 

 

 

 

Joonas Vähäkallio

Matka

Tarina julisteen taustalla:

Suunnittelun aloittaessani kävin läpi Messukeskuksen historiaa ja sen monimuotoisuutta. Messukeskus on toiminut monien eri tapahtumien alustana ja mukautunut erilaisiin käyttötarkoituksiin läpi koko satavuotisen historiansa. Juliste koostuu muodoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Messukeskuksen rakennuksesta ja sen historiasta. Keräsin itselleni symbolisimmat muodot rakennuksesta ja koostin niistä kartan. Kartta ja tie kulkee alhaalta ylös, Messukeskuksen kaarevan katon muodosta sisäänkäynnin katokseen ja rappusia pitkin kohti unohtumatonta alkua unelmille.

Äänestä

 

 

 

 

Ville Savimaa

Juhla

Tarina julisteen taustalla:

Yritin piirtää ihmisen. Vapautuneen ja inspiroituneen ihmisen, joka muodoillaan ja väreillään hehkuu elämän eri sävyjä. Piirsin vielä kaksi sellaista ihmistä lisää, juhlavuosi on kaikkien messuvieraiden yhteinen juhla.

Äänestä

 

 

 

 

Marja Rosti

Synttärikakku 100

Tarina julisteen taustalla:

”Synttärikakku”-julisteeni lähtökohtana on 1920-luku. Julisteen mottona on: ”Ikkunat auki uusille ideoille!”  Julisteen henkisenä ja visuaalisena esikuvana on Tulenkantajat-lehden Einari Wehmaksen tekemä mainosjuliste, jossa nainen pitää käsiään kohotettuina kämmenet ylöspäin auki symmetrisesti sivuillaan. Tulenkantajat-ryhmä pyrki 1920-luvulla saamaan suomalaiset irti ns. korpikulttuurista määrittelemällä suomalaisuuden ensisijaisesti teollisuuden, kaupungistumisen ja modernin taiteen kautta. Tulenkantajien tunnuslauseeksi tuli ”ikkunat auki Eurooppaan”.

Uudet ideat ovat nykykatsannossa muuta kuin 100 vuotta sitten, jolloin elettiin niukkuuden aikaa. Nykyaika etsii uusia ratkaisuja ja tulokulmia suhteessa kulutukseen ja materiaaleihin. Messut eivät ole menettäneet merkitystään, vaikka niukkuus on käsitteenä muuttunut päinvastaiseksi – aina löytyy uusia ideoita ja konkreettisia ratkaisuesityksiä, joihin messut antavat mahdollisuuden tutustua.

Äänestä

 

 

 

 

Cecilia Lassus

Imagination amplified

Äänestä

 

 

 

 

Saara Majanne

Pilvilinna

Tarina julisteen taustalla:

Sain inspiraationi abstraktiin kuvitukseen siitä, miten haaveet, haaveilu ja ajatukset usein esitetään visuaalisesti: ajatuskuplana. Lähdin toistamaan kuplamaista elementtiä ja loin kuosimaisen taustan suurelle tekstielementille, joka leijuu unenomaisesti eri kerrosten välissä.

Äänestä

 

 

 

 

Camille Romano

Unten mailla

Tarina julisteen taustalla:

The source of dreams and ideas has always been a mystery to us all. They come to us in unexpected places and times. Though, I find that there are many ways to awaken my mind – navigating through nature’s various landscapes, earth and sea, arts and crafts, traveling and resting. Thanks to its numerous fairs, Messukeskus has been supporting our ability to dream.

Äänestä

 

 

 

 

Johanna Kakriainen

Unelmavene

Tarina julisteen taustalla:

Messuille tullaan ennen kaikkea inspiroitumaan ja sieltä moni saa sysäyksen viedä omia unelmiaan tai muita hankkeitaan eteenpäin. Hieman yli vuosi sitten mieheni suunnitteli yhtiökumppaninsa kanssa saunalautan rakentamista ja venemessujen jälkeen moni asia rakentamisen suhteen kirkastui. Esiin lipuva vene kuvaa tätä messuilla syntyvää kipinää, ajatusta (ihanasta) tulevasta, jota ei välttämättä vielä kuitenkaan kokonaan hahmota.

Äänestä

 

 

 

 

Aleksi Ahjopalo

Aikamatka

Tarina julisteen taustalla:

Juliste kuvaa Suomen messujen sadan vuoden matkaa numeroiden lävistäessä messujen madonreiän. Tyylissä on haettu jatkumoa niin 20-luvun teksturoinnista 90-luvun bugittavaan internet-aikaan ja siitä 2010-luvun trendiväreihin. Yhdessä nämä luovat erikoisen miksauksen tyylejä ja tekniikoita josta syntyy mielenkiintoinen lopputulos.

Äänestä

Kiitos mielenkiinnostasi. Äänestys on päättynyt.